Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

H thleorash sto diadiktyo

ΕΝΑ
Πρεμιέρα χθές, 14-8, για το πρώτο σίριαλ του ιντερνετικου καναλιού/μιντιακού πολυχώρου της Σεμίνας Διγενή, http://www.mediasoup.gr/. Το "Σ΄αγαπάω, πάρκαρε" που, σύμφωνα με τους συντελεστές αποτελεί παρωδία της τυπικής σαπουνόπερας που φάγαμε στην μάπα με τους κουβάδες τα τελευταία 15 χρόνια, είναι ένα ευκολοχώνευτο, λιτό project. Λογικό, μιας και λειτουργεί "πειραματικά" ακόμη (ίσως να έπρεπε να αναβληθεί για εκτός διακοπών εποχή η πρεμιέρα), σε πεδία άγνωστα για όλους μας.

Ελπίζω να μην είναι ένα ακόμη βαρετό ελληνικό σίριαλ, χωρίς να αγγίζει την επικαιρότητα και μακάρι να ασχοληθούν λίγο με τις ατάκες τους. Ενδιαφέρον το σημείο όπου η Κάτια Δανδουλάκη υποδύεται την Μύρνα...Δρακουλάκη(!) , διακωμωδώντας τον παλαιότερό της τηλεοπτικό εαυτό...Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Βλάχος εικονίζεται στο πρώτο επεισόδιο να ενημερώνεται από το troktiko. Ενα διαδικτυακό σίριαλ, είναι ωραίο να έχει αναφορές στο ίδιο του το μέσο.

ΔΥΟ
Βέβαια, δεν αποτελεί πρωτιά, απλώς έχει πολλά γνωστά ονόματα από πίσω και μια σημαντική παραγωγή. Να μην ξεχνάμε τη σειρά dikiasou.com που μπορεί κανείς να δεί στο ΥouΤube και η οποία τρέχει από τον περασμένο Οκτώβριο. Ομολογώ πως σαν concept μου προκαλει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς το ίδιο το σενάριο βασίζεται ολόκληρο στο internet! Η Μυρτώ είναι απλώς ένας ρόλος και τίποτα παραπάνω, την στιγμή που πολλοί πίστεψαν πως όντως η κοπέλα που βλέπουμε είναι ο εαυτός της!Υποκρίνεται η ηθοποιός (ξεχνάω τώρα το όνομά της) πως όντως είναι μια φοιτήτρια που διηγείται την ζωή της σε web cam και ανεβάζει τα βίντεο στο internet.

Και δώστου μετά σχόλια από κάτω "όμορφη η κοπέλα, αλλά πολύ χαζή ρε γμτ" ή "χεστήκαμε για τον βίκτωρα κοπελιά" κλπ κλπ

Άκρως πετυχημένο λοιπόν, κατά την προσωπική μου άποψη, κυρίως ως concept, ως ιδέα!

Πιθανότατα να υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες προσπάθειες, τις οποίες εγω να αγνοώ, αλλα σύντομα περιμένω να δώ πολλά από νέους με ιδέες και, πλέον, την δυνατότητα να τις προβάλλουν σε ένα τεράστιο κοινό με χαμηλό κόστος!

ΚΟΝΚΛΟΥΖΙΟΝ
Γίνεται, θέλω να πιστεύω, ένα ακόμη μεγάλο βήμα στον διαδικτυακό κόσμο. Και αυτό γιατί η μεταφορά των σίριαλ και, κατ΄επέκταση, της τηλεόρασης στον κατ΄εξοχήν διαδραστικό κόσμο του internet, θα έχει θετικές συνέπειες. Η τηλεόραση δεν αφήνει καμία δίοδο για αμφίδρομη επικοινωνία πομπόυ και δέκτη. Επιβάλλει στον δέκτη τα μηνύματά της, διαμορφώνοντας πρότυπα και συμβάλλοντας στην πνευματικη αδράνεια του ατόμου, και κατ΄επέκταση, του συνόλου. Το internet είναι εκ φύσεως αντίθετο σε αυτά τα χαρακτηριστικά και αποδεικνύει καθημερινά την δυναμική του. Περιμένουμε λοιπόν αισιόδοξα την προοπτική που ανοίγεται.

Για να δούμε τι θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου