Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

περι Δράσης και αντι-δράσεων...

Είναι ενδιαφέρων ο σχολιασμός και η παραφιλολογία που ακολουθεί την ίδρυση ενός νέου κόμματος από 2 γνωστούς "εκπροσώπους του κατεστημένου". Τα φαινομενολογικά σημεία τείνουν να καλύψουν τα βαθύτερα, σημειολογικά φαινόμενα σε απόλυτο βαθμό.Και είναι κρίμα...


Όλοι κατακρίνουν τους κυρίους Μάνο και Κοντογιαννόπουλο, πως επαν-ήρθαν στην πολιτική σκηνή ως άλλοι Μεσσίες, ψεύδο-Μεσσίες που θα "σώσουν" την Ελλάδα. Πως δεν θέλουν και αυτοί πάρά ένα κομμάτι από την πίτα της εξουσίας, με τα οικονομικά της ωφέλη. Οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί μου τους αντιμετωπίζουν με χλεύη, οι εφημερίδες τείνουν να μην ασχολούνται, συχνά δεν τους συγκαταλέγουν καν στα μικρά κόμματα(πρόσφατα αυτό). Επιφανείς διανοούμενοι χαρακτηρίζουν το κόμμα καινοφανές, και όχι καινούριο.

Αν όμως είναι τόσο εύκολο για τους περισσότερους πολίτες να καταδικάσουν αυτήν την προσπάθεια, τότε γιατί να αποτολμήσουν οι προαναφερθείς κύριοι αυτήν την δύσκολη προσπάθεια που απαιτεί το 100% του χρόνου και της ενέργειάς τους και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, ειδικά όταν έχουν αποτύχει ανάλογες προσπάθειές τους στο παρελθόν???


1)Γιατί αν ο κ. Μάνος διψάει τόσο πολύ για εξουσία, δεν επιστρέφει στη ΝΔ (αλά Σαμαράς) για να αναλάβει ένα υπουργείο, μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρεί στελέχη λόγω των σκανδάλων και ζορίζεται? Δεν πιστεύω πως αυτό θα ήταν καθόλου δύσκολο, και θα μπορούσε να έχει γίνει και παλαιότερα, όταν ακόμη η πτώση της ΝΔ δεν φαινόταν στον ορίζοντα (αν μου πείτε πως αυτός είναι ο λόγος που δεν το κάνει τώρα).


2)Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας άνθρωπος 70 ετών, που δυσκολεύτηκε να ανεβεί στο βάθρο για το press conference στο οποίο παραβρέθηκα, έχει αυτήν την ανάγκη, ειδικά δε όταν είναι γνωστο πως τα χρήματα δεν του λείπουν. Βιομήχανος είναι...Και πετυχημένος μάλιστα.


3)Θέλω να πιστεύω πως από τα άτομα που πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή, ο Στέφανος Μάνος είναι από τους ελάχιστους με ενδιαφέρουσες προτάσεις-λύσεις για μια πλειάδα προβλημάτων. Ανατρέξτε σε άρθρα του στην Καθημερινή της Κυριακής, δείτε τα αναρίθμητα βίντεο στο YouTube ( ακόμη ένα συν-θετική σχέση με την τεχνολογία και το διαδίκτυο!). Πείτε μου ειλικρινα ποιον εκτιμάτε περισσότερο απο αυτόν? Σε εκτίμηση, προσωπικά, έχω και τον Παπαγιαννάκη και τον Αλέκο Παπαδόπουλο.


4)Γιατί άνθρωποι όπως ο Μπουτάρης ή, ακόμη περισσότερο, ο Νίκος Δήμου να συνταχθούν στο πλευρό του? Τι ανάγκη έχουν, πλήν της ανάγκης για διοχέτευση των ελπίδων σε ένα νέο σχήμα (τα υπάρχοντα ΔΕΝ μπορούν πια να καθαρίσουν...)?


Είναι δηλαδή τόσο πια απίθανο στην Ελλάδα να δημιουργήθει μια κινηση, ένα κόμμα, με ήθος και θέληση για το καλύτερο? Έχουμε γίνει τόσο δύσπιστοι? Και δηλαδή αυτοί που βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο, είνια περισσότερο άξιοι? Να σας πώ, χειρότερους δύσκολα θα βρούμε, εκτός κι αν ΘΕΛΟΥΜΕ να κατρακυλήσουμε σε επίπεδο τριτοκοσμικό. Τουλάχιστον η ΔΡΑΣΗ έχει και κάποιες πιθανότητες να είναι λειτουργική ως διαχείριση. Οι υπόλοιποι ΟΧΙ.


Θέλω να πιστεύω πως ο Μάνος και οι υπόλοιποι έχουν σιχαθεί την σημερινή κατάσταση και θέλουν, στην τελευταία τους προσπάθεια να λειτουργήσουν ηθικά, ίσως και να αποκαταστήσουν με αυτόν τον τρόπο τους λανθασμένες πορείες του παρελθόντος. Το γεγονός οτι οι 2 αυτοί κύριο έχουν αλλάξει κόμματα είναι μάλλον δείγμα ότι αναζητούσαν λογικούς και αποτελεσματικούς ανθρώπου μέσα στα κόμματα αυτά, παρα ότι δεν είχαν ιδεολογία ή ότι ήθελαν μόνο να αναρριχηθούν στην εξουσία. Ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν και παρατηρήστε πως φύγαν και οι 2 από το κόμμα στο οποίο ξεκίνησαν ( Μάνος στη ΝΔ και Κοντογιαννόπουλος στο ΠΑΣΟΚ) για να καταλήξουν τώρα μαζί.


Γιατί να μην αποθέσουμε τις ελπίδες μας σε κάτι μη δοκιμασμένο? Ειναι ηλίθιο πια να πιστεύει κανείς σε κάποιο μεγάλο κόμμα, πλήν αυτών που έχουν κάτι να κερδίσουν από αυτά.


Σχετικά με τις Ευρωεκλογές, να είστε σίγουροι πως τα πρωτοκλασάτα στελέχη των μεγάλων κομμάτων, τα οποία και τοποθετούνται ως κράχτες στην πρώτη θέση, μετά από 3 μήνες στην Ευρωβουλή, θα τα μαζέψουν και θα γυρίσουν Ελλάδα για να βοηθήσουν το κόμμα τους στις Εθνικές εκλογές, ή όπου αλλού χρειαστει... Οπότε άλλον ψηφίζετε, άλλος μας εκπροσωπει.Ωραία!


Αφήστε που στις Ευρωεκλογές καλό είναι να ψηφίσετε πρόσωπα, και όχι κόμματα. Αυτά είναι που κάνουν την διαφορά στο ευρωκοινοβούλιο, όχι οι υποτιθέμενες ιδεολογίες.


Η Δράση είναι μια αξιόλογη προσπάθεια από σοβαρούς ανθρώπους. Στο σημερινό πολιτικό σκηνικό ξεχωρίζει μέσω των ανθρώπων της και της δυναμικής της. Αξίζει την προσοχή μας...

1 σχόλιο:

  1. Συμμερίζομαι την άποψή σου και την προσυπογράφω. Μακάρι να περάσει το "μήνυμα" και σε πολλούς "εγκλωβισμένους" συμπατριώτες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή